Παπαδημητρίου

Ο Σεραφείμ Παπαδημητρίου, απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής και στη συνέχεια της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. στο αντικείμενο της οδοντιατρικής του σκύλου.

Από το 1997 δίδαξε μακροσκοπική ανατομική των ζώων και στη συνέχεια χειρουργική των ζώων ως συμβασιούχος με το Π.Δ, 407/80 και το 2004 εκλέχθηκε επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το 2007 διορίστηκε ως επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., στο οποίο υπηρετεί και σήμερα ως πρωτοβάθμιος Καθηγητής Κτηνιατρικής Χειρουργικής-Οδοντιατρικής.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην περιοδοντολογία, στις φλεγμονώδεις παθήσεις της στοματικής κοιλότητας, στην ενδοδοντολογία, στη γναθοπροσωπική χειρουργική και ειδικότερα στα οστικά ελλείμματα.

Έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος ή έχει συμμετάσχει ως συσυγγραφέας σε περισσότερες από 120 ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σtην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 55 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, οι εργασίες του εμφανίζουν πάνω από 900 ετεροαναφορές ,ενώ o h-index είναι 15.