Η 3η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ενιαία Υγεία.
Φέτος, ο «Ασκληπιός – Ενιαία Υγεία» συνέδεσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας με την παρουσία του στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενιαίας Υγείας, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο «Ασκληπιός- Ενιαία Υγεία» ήταν ο μοναδικός φορέας από την Ελλάδα που συμμετείχε, με δική του συνεδρία, το Παγκόσμιο Συνέδριο, με διακεκριμένους ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η διάδοση, σ’ όλη την υφήλιο, των στόχων και επιστημονικών επιδιώξεων της Ενιαίας Υγείας καθώς και η ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Είναι, επιπλέον, μια μέρα επισήμανσης και πολλαπλών δράσεων ώστε να αναδειχθούν, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση, η ανάγκη και τα οφέλη διεπιστημονικών δράσεων και πρωτοβουλιών που αναφέρονται στις αλληλεπιδράσεις και προκλήσεις ανάμεσα στον άνθρωπο, στα ζώα και στα οικοσυστήματα.

Η 3η Νοεμβρίου έρχεται κάθε χρόνο συμβολικά να θυμίσει ότι αναρίθμητοι επιστήμονες, επαγγελματίες της Υγείας, φορείς, επιστημονικές οργανώσεις, ινστιτούτα, πανεπιστήμια και ιδιωτικοί οργανισμοί εργάζονται υπέρ της προάσπισης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενώνουν τις φωνές και ευθυγραμμίζουν τη δράση τους ώστε αναδυόμενες ή επανεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες, η αντιμικροβιακή αντοχή, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ρύπανση του περιβάλλοντος και μια δέσμη άλλων προβλημάτων μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν και ν’ αποτραπούν στη βάση μιας ολιστικής, ενιαίας και διεπιστημονικής προσέγγισης.