Η 3η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την Ενιαία Υγεία.

Πρωτοβουλία που συντονίζεται από φορείς όπως η Επιτροπή Ενιαίας Υγείας (One Health Commission), η One Health Initiative Autonomous pro bono Team και το One Health Platform Foundation.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η διάδοση, σ’ όλη την υφήλιο, των στόχων και επιστημονικών επιδιώξεων της Ενιαίας Υγείας καθώς και η ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Είναι, επιπλέον, μια μέρα επισήμανσης και πολλαπλών δράσεων ώστε να αναδειχθούν, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση, η ανάγκη και τα οφέλη διεπιστημονικών δράσεων και πρωτοβουλιών που αναφέρονται στις αλληλεπιδράσεις και προκλήσεις ανάμεσα στον άνθρωπο, στα ζώα και στα οικοσυστήματα.

Η 3η Νοεμβρίου έρχεται κάθε χρόνο συμβολικά να θυμίσει ότι αναρίθμητοι επιστήμονες, επαγγελματίες της Υγείας, φορείς, επιστημονικές οργανώσεις, ινστιτούτα, πανεπιστήμια και ιδιωτικοί οργανισμοί εργάζονται υπέρ της προάσπισης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενώνουν τις φωνές και ευθυγραμμίζουν τη δράση τους ώστε αναδυόμενες ή επανεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες, η αντιμικροβιακή αντοχή, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ρύπανση του περιβάλλοντος και μια δέσμη άλλων προβλημάτων μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν και ν’ αποτραπούν στη βάση μιας ολιστικής, ενιαίας και διεπιστημονικής προσέγγισης. Στο παγκόσμιο «συμμαχικό» δίκτυο της One Health Platform για την Παγκόσμια Ημέρα Ενιαίας Υγείας μετέχει απ’ την Ελλάδα ο «Ασκληπιός- Ενιαία Υγεία».