Είναι μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα και την επιστημονική της κοινότητα. Στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενιαίας Υγείας, που φέτος θα διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, μετέχει με δική του συνεδρία ο «Ασκληπιός – Ενιαία Υγεία», φορέας που μ’ έδρα την Ελλάδα προαγάγει σε παγκόσμια κλίμακα την έννοια και τους στόχους της Ενιαίας Υγείας.

Μάλιστα, η συνεδρία του «Ασκληπιού» θα φιλοξενηθεί το απόγευμα της πρώτης μέρας του Παγκόσμιου Συνεδρίου.  

Πρώτος, μεταξύ των ομιλητών, ο πρώην πρωθυπουργός, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και βουλευτής Αχαΐας κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, στην εισήγηση του, θ’ αναφερθεί στις αρχές της Ενιαίας Υγείας αλλά και στις νέες προκλήσεις που παγκοσμίως διαμορφώνονται με αφορμή την πανδημική κρίση. 

Τους ομιλητές και τους διαδικτυακούς επισκέπτες της συνεδρίας θα καλωσορίσει η πρόεδρος του «Ασκληπιού – Ενιαία Υγεία» κ. Ελένη Παυλίδου. Η συνεδρία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια δυο ωρών. Περιλαμβάνει δε εισηγήσεις από επιστήμονες με διεθνή αναφορά στον χώρο της Ενιαίας Υγείας, όπως  ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του «Ασκληπιού- Ενιαία Υγεία» ΔρΘεοφάνης Κανέλλος και η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αθηνά Τραχήλη.  

Ξεχωρίζουν, επίσης, οι εισηγήσεις του προέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Κτηνιάτρων DrRafaelLaguens, της κ. Άννας Παππά, καθηγήτριας Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, της κ. Σμαράγδας Σωτηράκη, διευθύντριας του εργαστηρίου Παρασιτολογίας και Παρασιτικών νοσημάτων του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών (ΙΚΕΘ) του «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», της γνωστής λοιμωξιολόγου κ. Φλώρας Κοντοπίδου, υπεύθυνης νοσοκομειακών λοιμώξεων και μικροβιακής αντοχής του ΕΟΔΥ και του κ. Γιώργου Βαλιάκου, επίκουρου καθηγητή Κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.   

Το προεδρείο της συνεδρίας θα αποτελούν ο καθηγητής Ab OsterhausRIZUniversity of VeterinaryMedicineHannoverGermany, πρόεδρος του One Health Platform και η κ. Άννα Παππά.  

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του «Ασκληπιού – Ενιαία Υγεία» στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο γίνεται με την χορηγική υποστήριξη της εταιρείας Hellafarm