Άννα Παπά

Η κ. Άννα Παπά είναι ιατρός βιοπαθολόγος και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για τους Αρμποϊούς και Αιμορραγικούς πυρετούς και το Εθνικό Κέντρο γρίπης/COVID-19 Βορείου Ελλάδος.

Είναι Πρόεδρος της International Society on Crimean-Congo hemorrhagic fever,και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας, καθώς και μέλος του Executive Board της European Society of Virology, της European Society of Clinical Virology και μέλος του Management Team του δικτύου EVD-LabNet (European expert laboratory network for emerging viral diseases).

Ήταν/είναι συντονίστρια πολλών εθνικών προγραμμάτων και μέλος πολλών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (FP6, FP7 and HORIZON 2020).
Έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ το 2018 έλαβε την τιμητική διάκριση “Gardner Lectureship Award 2018” από την European Society for Clinical Virology.

Δημοσίευσε 290 επιστημονικά άρθρα που περιλαμβάνονται στην Τράπεζα PubMed, τα περισσότερα στον τομέα των αναδυόμενων λοιμωδών νοσημάτων, με συνολικό h-index 42 και 7179 ετεροαναφορές.