Ιουλία Χορταρά

Απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2020).

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Το 2022 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Οδοντιατρική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική των Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, διαχειρίστηκε πληθώρα Οδοντιατρικών περιστατικών, από την προσκόμισή τους στην Κλινική, έως την ανάληψη χειρουργικής θεραπείας και την μετέπειτα παρακολούθηση της πορείας τους. Επιπλέον, συμμετείχε στην καθημερινή εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο σχετικό αντικείμενο και εξοικειώθηκε με την ανάληψη ρόλων ευθύνης ως μέλος μιας ομάδας.

Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της και λόγω του έντονου ενδιαφέροντός της για την Ιατρική των Ζώων Συντροφιάς, εντάχθηκε στην καθημερινή λειτουργία Ιατρείου Ά Γνώμης, όπου εμπλούτισε τις γνώσεις της και εξέλιξε τις πρακτικές της δεξιότητες.

Έχει εργαστεί, επίσης, σε ιδιωτικά κτηνιατρεία στην Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε ενεργά στη διαχείριση τόσο παθολογικών, όσο και χειρουργικών περιστατικών και στη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις της Κτηνιατρικής Επιστήμης, με την παρουσία της σε εθνικά και διεθνή Κτηνιατρικά Επιστημονικά Συνέδρια και ενημερωτικές ημερίδες.
Από το καλοκαίρι του 2022 είναι μέλος του Asclepius One Health και επιστημονικός συνεργάτης στα ερευνητικά του προγράμματα.