Κορίνα Λιούτα είναι Νοσηλεύτρια MSc και εξειδικευμένη στον τεχνητό νεφρό, υπηρετεί από 25ετίας την Πρωτοβάθμια Υγεία ως επιτελικό στέλεχος στην οργάνωση, διοίκηση και συντονισμό του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου ως Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και κατά την πανδημία Οργανωτική Συντονίστρια του Εμβολιαστικού Κέντρου της Μονάδας Υγείας και του ιατρείου αναφοράς Covid 19.

Είναι Εκλεγμένη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος- ΕΝΕ, και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), σπουδές στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) κι επίσης στο “The Center of Credentialing & Education(NBCC) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου “Ειδική Αγωγή”.

Υπήρξε επικεφαλής του υποτομέα Προσβάσιμου Τουρισμού -ΑμεΑ της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσβασιμότητας του Υπουργείου Τουρισμού και μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού.

Είναι Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος – ΕΚΕΚ ΑμεΑ εποπτευόμενο Νομικό πρόσωπο από το Υπουργείο Εργασίας και Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Πρόσφατα άρχισε να φοιτά στο SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος του Κρατικού Πανεπιστημίου Στρασβούργου για πτυχίο Ψυχολογίας.

Οι γνώσεις της στο χώρο της υγείας, η στήριξη της μακράν στα Άτομα με Αναπηρια και των οικογενειών τους, αλλά και της ευρύτερης Κοινωνίας των Πολιτών, οι επικοινωνιακές της δεξιότητες και το ηγετικό της πνεύμα σε συνδυασμό με το πνεύμα Εθελοντισμού, συνεργατικότητας, αλληλεγγύης και προσφοράς στον Συνάνθρωπο, την ώθησαν μαζί με τους συνεργάτες της στη δημιουργία του Φορέα κοινωνικής Υποστήριξης με μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στο εξωτερικό, του “ΘΕΛΩ” με στόχευση την Συμβουλευτική με Ενσυναίσθηση και τη Διαμεσολάβηση στην Υγεία, Ασφάλιση και Πρόνοια καθώς και την εμπέδωση και καλλιέργεια μιας νέας συλλογικής συνείδησης, αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Δόγμα της : “Αυτό που για σένα είναι αμελητέο μπορεί για κάποιον Συνάνθρωπό μας να είναι ανεκτίμητο”